petak, 19. listopada 2018.

Djevojke koristili za prenošenje droge



Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv 24 narkodilera, koji su u KS, TK i HNK preprodavali amfetamin, kokain i kanabis

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv narkodilera koji su pali u akciji “Limit” Federalne uprave policije.

Imena dilera



Optužnicom su obuhvaćeni Samedin Fišić, Malik Mušanović, Eldin Kustura, Anel Đono, Dževad Haskić, Eldin Veljković, Šemso Selimović, Alen Papić, Alem Kahrović, Sanin Džabija, Senadin Fišić, Vahidin Gakić, Emir Milišić, Ibro Elezović, Armin Tabak, Irsan Buzok, Adi Kahvedžić, Jasmin Hamzić, Haris Bektešević, Dženan Kadrić, Sead Hanjalić, Jasmin Žunić, Muhamed Đonko i Jasmina Pintol.

Samedin Fišić, zvani Šišmiš, i Malik Mušanović terete se da su od oktobra 2017. do aprila 2018. godine u Kantonu Sarajevo (KS), Tuzlanskom kantonu (TK) i Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) organizirali svoje narkogrupe.

Amfetamin, kokain i kanabis članovi obje grupe su čuvali, prepakivali i prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama, ali i u ugostiteljskim objektima. Optuženi su koristili i šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme radi preuzimanja i isplate novca.

Fišić, s debljim policijskim dosjeom, angažirao je Vahidina Gakića, zvanog Pida, da nabavlja drogu, koju je skrivao u kućama u Sokolović-Koloniji i u kafiću “Delux” u Hadžićima. Fišić je vrbovao Emira Milišića te Eldina Kusturu i njegovu nevjenčanu suprugu A. Č. da za njega čuvaju, skrivaju i prepakuju drogu u manja pakovanja, od po 25, 50 i 100 grama.

Fišić im je na dogovorenim mjestima dostavljao drogu svojim vozilima - crnim Golfom, sivim Audijem A6 i crnim Audijem A6. Drogu su dalje preuzimali ostali članovi grupe, a Fišić je za transport droge angažirao i više ženskih osoba.

Druga ekipa

Fišićeva grupa uglavnom je poklopila crno tržište u Sarajevu, dok su za područje Tuzlanskog kantona angažirali Emira Bešlagića i Muju Čivića.

Drugu grupu predvodio je Malik Mušanović. Haris Dupovac ispričao je u istrazi da je sa Mušanovićem obično kontaktirao preko Vibera te da je naručivao spid koristeći riječi: “Povedi onu malu rodicu.” Izraz “mala” označavao je količinu od 25 grama, a “dvije rodice” 50 grama, za koje bi plaćao 120 KM.

Cijena droge

Paketići droge od po 1, 2, 5, 10 i 20 grama prodavani su po cijeni od po 10 i 30 KM, kazao je u istrazi Irsan Buzoku, ustvrdivši da je spid i kokain preuzimao od Alema Kahrovića.

0 komentari:

Objavi komentar