ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Rodila sina sa 5 godina a 79 godina kasnije...

Lina Medina je te 1938. godine i sama bila dijete kada je rodila svog sina Gerarda.


Djevojčicu je u tada majka dovela u lokalnu bolnicu u gradu Pisco, u Peruu, sa naizgled velikom izraslinom u stomaku. U dokumentima se navodi da je u bolnicu jednog dana ušetala umorna i raščupana Indijanka sa podnožja Anda, vodeći za ruku sramežljivu djevojčicu neobično velikog stomaka, prenosi “Radio Sarajevo“
Žena je zamolila doktora da iz djevojčice istjera zle duhove koji su je zaposjeli, a doktor je vjerovao da je u pitanju tumor abdomena. Međutim, uslijedio je šok, kad je doktor saopštio da je njihova kćerka zapravo u sedmom mjesecu trudnoću. Ona je 14. maja 1939. godine rodila dječaka, carskim rezom, jer joj je karlica bila premala za porod prirodnim putem. Tada je imala pet godina, sedam mjeseci i 12 dana, barem tako tvrdi zapis iz tadašnjeg La Presse Medicale.

Dr. Geraldo Lozada preuzeo je slučaj i doveo djevojčicu u specijalizovanu bolnicu za žene gdje je definitivno potvrdio trudnoću. Doktori su potvrdili da je Lina u toj dobi mogla ostati trudna jer je rođena s rijetkim stanjem, poznatim kao “prerani pubertet”. Naime, menstruaciju je dobila između druge i treće godine. Kada je imala pet godina, u potpunosti su joj bile razvijene grudi. Inače, pubertet kod djevojčica počinje u dobi od 11, a dječaka sa 12 godina, piše “Shared”.

Pošto je bila tako mlada, odmah je posumnjano na se*sualno zlostavljanje. Njen otac je osumnjičen za incest i uhapšen zbog navodnog silovanja kćerke, ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

Pojedini su navodili da je djevojčica možda prisustvovala na nekim od lokalnih svečanosti Indijanaca u tamošnjim selima, koje su često završavale orgijama, tokom kojih silovanja nisu bila neuobičajena.

Lina je rodila dječaka teškog 2.700 grama, koji je bio zdrava i napredna beba. Zajedno su napustili bolnicu nakon nekoliko dana. Živjeli su sa Lininim roditeljima, kao sestra i brat – niko nije znao da su zapravo majka i sin, što ni Gerardo nije znao do svoje 10. godine. On je umro 1979., usljed bolesti koštane srži, u dobi od 40 godina. Lina se u međuvremenu udala, tačnije 1970. godine, i u dobi od 38 godina rodila drugog dječaka.

Također, uspješno je završila školu te radila kao sekretarica doktoru koji je vodio njen slučaj, a koji joj je pomogao da stekne obrazovanje.

Međutim, do danas, Lina nikada nije otkrila ko je otac njenog djeteta, niti okolnosti kako je ostala trudna. Sada, kad ima 84 godine, ona i dalje odbija da daje intervjue ili govore o prošlosti.

0 komentari:

Objavi komentar