nedjelja, 14. listopada 2018.

Od luka do soka: Trikovi koji će vam pomoći u kuhinji

Slijedi sedam olakšica za različite situacije u kuhinji, od načina sječenja luka, preko neodvojive veze ribe i limuna, do bržeg hlađenja soka u frižideru.
Ilustracija: Shutterstock


1. Za lakše guljenje bijelog luka ubacite cijelu glavicu u mikrovalnu i zagrijte na najvišoj temperaturi 20 sekundi. Nakon toga će se kora lakše oguliti.

2. Guljenje đumbira je mnogo lakše ukoliko koristite vanjski dio kašike.

3. Da se riba ne bi zalijepila za grill ili raspala pri sklanjanju koristite kriške limuna.

4. Postavite limun na grill te onda postavite ribu na limun, ovo će ribi dati poseban okus.

5. Zaledite luk prije nego ga izrežete, te na taj način spriječite širenje hemikalija koje izazivaju suze.

6. Različite boje papirića na čajevima predstavljaju temperaturu na kojima se čaj kuha. Bijela predstavlja 70 stepeni celzija, žuta od 70 do 75 stepeni, zelena od 75 do 81, a narandžasta od 80 do 85 stepeni celzija.

7. Ukoliko želite brže zalediti piće u limenci, zamotajte ga u ubrus i ostavite u frižideru.
 
Izvor: klix.ba

0 komentari:

Objavi komentar